Abláció az epehólyag: enyhe művelet

Minden évben közel 80.000 ember alávetni cholecystectomia, hogy egy ablációs az epehólyag. Elvégzett altatásban, ez a műtét általában ajánlott a betegek jelentő kockázatok az epekő. De mi az igazi használja az epehólyag? Hogyan működik ez? Mi a sebészeti sorozatok? Magyarázatok.

Az epehólyag: mi ez?

Jellegzetes alakja kis zacskó körülbelül tíz centiméter, az epehólyag tartalmaz, az epe, amely Az epehólyag: mi ez?kiválasztódik a máj. Ez a különleges anyag fontos szerepet játszik a folyamatban, a táplálék felszívódását, különösen az asszimiláció a zsírok.

Amikor az elfogyasztott étel bejut-e a patkóbél, hogy az epehólyag kiadások az epe. Azonban ez a szerv egyáltalán nem nélkülözhetetlenek az emberi test, mivel a máj termel elegendő epét, hogy megfeleljen az igényeinek anélkül, hogy a tároló van szükség.

Abláció az epehólyag: miért?

Az epekő kialakulását belül a vesicle nem ritka. Ez, éppen ellenkezőleg, egy viszonylag gyakori jelenség, hogy az orvosok “hólyagos lithiasis”. Néhány embernél azonban ezek a számítások is okozhat erős fájdalom, vagy gyulladás is az epehólyag.

Abban az esetben, ha a legtöbb súlyos szövődmények, számítások akadályozza a csatorna csatlakozás a bél, valamint az epehólyag. Az eltávolítás, az epehólyag műtéti úton, majd előnyben.

Abláció az epehólyag: mi áll?

Abláció az epehólyag: mi áll?Cholecystectomia egy műtéti eljárás, amely magában foglalja a teljes eltávolítása az epehólyag a beteg. Ez, a sebész, használja a következő két technikák, általános érzéstelenítésben:

  • Laparotomia: ez az eljárás megköveteli, hogy a metszést a has. Ez a módszer ajánlott a legbonyolultabb esetekben, mert lehetővé teszi a közvetlen megjelenítés a szerveket. A kórházi kezelés időtartama általában egytől négy nap.
  • Laparoszkópia (laparoszkópia): laparoszkópos műtétet bevezetésével sebészeti eszközök segítségével apró bemetszéseket 1 cm. Az eljárás általában szükség van egy vagy két napos kórházi ápolás, vagy akár meg is végezhető, ambuláns.

A posztoperatív

A végén a művelet (ami tart a 60-120 perc), a beteg úgy érzi, egy kis fájdalom a metszés, valamint az a terület, ahol a sebész közbelépett. A használata fájdalomcsillapító gyógyszer segít enyhíteni a beteg gyorsan. A

tyúk laparoszkópos technikát használták, nem ritka, hogy a beteg panaszkodik, fájdalom, kiterjesztve a vállát, hogy a has. Ez annak köszönhető, hogy a szén-dioxid, hogy már cseppentve a has hogy megkönnyítse a művelet, amely okozott irritációt.

A fájdalmas érzés eltűnik, mint a gáz elhalványul. Néha hányinger és / vagy hányás jelentkezik órán belül felébred. Ennek ellenére a beteg képesnek kell lennie arra,

Abláció az epehólyag: a műtét utáni szövődmények

Nagyon ritka esetekben, bizonyos szövődmények fordulhatnak elő után cholecystectomia:Abláció az epehólyag: a műtét utáni szövődmények

  • A vérzés ,
  • Egy fertőzés a műtéti terület vagy a heg: egy antibiotikum alkalmazzák, hogy a beteg az elején az az eljárás, hogy a kockázat csökkentése,
  • Epevezeték változás: ez a kockázat akkor jelentkezik, 0, 5% az esetek cholecystectomia,
  • Egy elváltozás egy hasi szerv: ehhez szükség lehet további beavatkozás a sebész,
  • fájdalom,
  • a vénás trombózis vagy tüdőembólia: a megelőző antikoaguláns kezelés az orvos, mind a beteg csökkenti a szövődmények kockázata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *