Hogyan számoljuk ki BMR-jét (és miért számít)

Hogyan számoljuk ki BMR-jét (és miért számít)Gondolod, hogy egy maratont kell futtatnod, csak azért, hogy égesse le a reggelit, az ebédet és a vacsorát? Gondold újra! Az emberi test jelentős mennyiségű energiát (azaz kalóriát) igényel, hogy rendszeresen működjön. Naponta testének légzésre, villogásra, véráramlásra, a testhőmérséklet szabályozására, új sejtek növekedésére, az agy és az idegi aktivitás és a szerződéses izmok támogatására van szüksége. Életben maradni kemény munka, emberek! Az energia mennyiség (kalória formájában), amelyet a testnek 24 órán át nyugvó állapotban kell tartania, az alapanyag-metabolizmus (BMR) néven ismert. Ez a szám a kalóriák tükrözi, hogy mennyi energiát igényel a tested, hogy támogassa a létfontosságú testfunkciókat, ha hipotetikusan egész nap alatt az ágyban pihentél. Valójában a BMR az összes legnagyobb energiafelhasználású komponens (60 százalék felfelé) minden nap.

Míg nem tudja mágikusan megváltoztatni BMR-jét http://nursing.gr, ismerete személyi számát, hogyan számítják ki, és mely tényezők befolyásolják legjobban az anyagcseréjét, segíthet az adatpont használatában, hogy a fogyás (vagy karbantartás) érdekében intelligensebb stratégiát hozzon létre.

BMR: Az alapvető égő

BMR: Az alapvető égőA BMR legpontosabb kiszámításához a szakértő méréseket végez a szén-dioxid és az oxigén analízis után, miután egy személy 12 órát éheztett, és nyolcórás alvást kapott. Ezen adatok durva becslése azonban lehetséges a Mifflin-St. Jeor-egyenlet, egy 1990-ben bevezetett képlet. Mivel a korábbi BMR-formulák bizonyítottan pontosabbak, a Mifflin-St. A Jeor-egyenletet ma már a standardnak tekintjük, amikor a BMR-t számoljuk.

Mifflin St. Jeor egyenlet

Férfiak esetében: BMR = 10 x súly (kg) + 6,25 x magasság (cm) – 5 x életkor (év) + 5

Nők esetében: BMR = 10 x súly (kg) + 6,25 x magasság (cm) – 5 x életkor (év) – 161

“A BMR-t olyan durva becsléssel szeretné használni, amely meghatározza az alapvető szükségleteit” – mondta dr. Jennifer Sacheck, a Tufts Egyetem táplálkozási professzora és a Thinner This Year társszerzője. Megjegyzi, hogy ez nem fog túlságosan változni egy azonos korú és testtömegű férfi vagy nő számára. Miért hangsúlyt helyez a súlyra, a magasságra, az életkorra és a nemre?

Mifflin St. Jeor egyenletSúly és magasság: “Minél nagyobb tömeged van, annál több üzemanyag szükséges nagyobb szervek fenntartásához” – jegyzi meg Dr. Sacheck, elmagyarázva, hogy a nehezebb és magasabb embereknek miért van magasabb BMR-értéke. Ha fogy, a BMR csökken, és kevesebb kalóriát igényel naponta. Ezzel szemben, ha sűrűbb, nehezebb izomot kapsz, a BMR növekedni fog.

Kor: Dr. Sacheck szerint az anyagcsere aránya csökken az idős korban, mivel az izomtömeg évtizedenként 30% -kal csökken 10-10% -kal. Szerencsére ez nem egy bizonyos sorsa a 30-as tömegnek. “Ezt mérsékelni tudjuk, amikor erõs tréninget folytatunk” – mondja Dr. Sacheck. Azt ajánlja az áramköri képzést, amely magában foglalja a teljes test ellenállóképességet (gondolkodás, tátongás, guggolás, alapmunkák egy mérleggömbön). “Az egyes izomcsoportok erejétől elszigetelten végzett edzés nem lesz annyira hatékony a testének a mindennapi mozgáshoz való erősítésében, amely mindig tartalmaz egy izomcsoportot” – mondja.

Nem: Mivel a testösszetétel (a sovány izom, a csont és a zsír aránya) különbözik a férfiak és a nők között, a kutatások azt mutatják, hogy a női BMR általában 5-10 százalékkal alacsonyabb, mint egy férfié.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *