Tedd Wellness Programok Munka?

Tedd Wellness Programok Munka?A 37 éves, mint egy élő emberi lény észrevettem, hogy nagyon különböző mintát, amely valahogy így hangzik:

Én belevessem magam az élet gusto, a lelkesedés, a munkahelyen vagy otthon élet kötelezettségvállalások

Egy trigger felébreszt, hogy az a tény, hogy elhanyagolom az egészségre. Például, volt egy túl sok álmatlan éjszaka, vagy azt, hogy “hirtelen” nem fér be a szűk farmer.

A kiváltó okok, hogy személyazonosságát a “probléma” iratkozzon fel, hogy egy program, amely azt ígéri, hogy megjavítsa.

Ezen a héten úgy éreztem, írnom kell egy kis önvizsgálat, az egész életen át tartó egészség-kötélhúzás, amikor megláttam egy cikket a New York Times a főcím, “a Munkahelyi Wellness Programok nem Működnek Jól. Miért Egyes Tanulmányok Azt Mutatják, Egyébként.” A cikk arról, hogy új kutatási programot az USA-ban, az úgynevezett “iThrive”, amely felajánlotta, hogy a munkavállalók, a University of Illinois-ban. Ez jól hangzott. Cserébe csábító pénzügyi ösztönzők, személyzet kínált egészségügyi ellenőrzések, coaching, valamint a választott osztály krónikus betegség kezelése, fogyás, valamint a pénzügyi wellness, valamint az online egészségügyi kihívások, ne dohányzó programok során az osztályok – Egy 30 Dolláros Amazon ajándék kártya csak, hogy töltse ki a kérdőívet? Persze. $200, hogy iratkozzon fel, hogy a tai chi edzésen? Én benne vagyok.

A probléma az volt, hogy nem működött.

Miután megkapta az érdeklődés a közel 5000 önkéntesek, a kutatók véletlenszerűen kiválasztott 3300 emberek, hogy részt vegyenek a programban, majd ezt követően mindenki egy éve, hogy hogyan befolyásolja az egészségügyi, valamint a termelékenység. Egy évvel később, az eredményA probléma az volt, hogy nem működött.elképesztően kiábrándító. Eltekintve attól a ténytől, hogy az emberek, akik a wellness program volt, nagyobb valószínűséggel volt egy orvosi vizsgálat, majd éreztem, hogy a munkáltató elhelyezett kiemelt egészségügyi, nem volt kevesebb beteg napra, vagy az orvosi költségeket, sem pedig azok nagyobb valószínűséggel megyek tornázni vagy futni egy maratont. Nem voltak még hatékonyabb a munka, vagy kevésbé valószínű, hogy felmond.

Mi volt érdekes a iThrive tanulmány volt, hogy amikor a kutatók csikorgott az adatokat, mintha volna egy megfigyeléses vizsgálat (ami általában értékelésekor wellness programok), megmutatták, hogy a program hatékony volt. Egy megfigyeléses vizsgálat nem a “véletlenszerűen ellenőrzött” tényező. Ez azt jelenti, hogy nem engedi a dolgokat, mint az a tény, hogy az emberek, akik iratkozzon fel wellness programok valószínűbb, hogy egészségesebb, mindegy.

Mint egy egészségügyi újságíró egy autoimmun betegség, jó oka van annak, hogy én vagyok a wellness. Tettem mindenféle jóga kihívások, táborban, tisztítja, visszavonul, annak érdekében, hogy vigyázzon az egészségére. Pedig messze nem vagyok egyedül. Nemrég az USA-ban egy konferencián, amelynek célja a növekvő $3.7 milliárd wellness-ipar. Úgy tűnik, a munkahelyi wellness egyedül képvisel egy jókora, növekvő piac dollárt ér 40.7 milliárd világszerte. De ez elgondolkodtatott a “jól bevált” egészségügyi kezdeményezés fektettem a pénzt be az évek során. Nem tudtam segíteni, de csoda, ha azokat ténylegesen dolgozott.

Nem titok, hogy a legtöbb ember, aki diéta visszanyeri egyharmada, az elveszett súlyt az első évben elvesztése után, hogy a következő három-öt évben valószínűleg vissza, hogy honnan indult. Sok dohányos lehet, hogy 30 vagy több leszokni a kísérlet előtt, hogy sikeres. Az egyik érintett egészségügyi tanácsadó, blogger annyira aggódik az érvényessége munkahelyi wellness programok, felajánlotta egy három millió dollár jutalom annak, aki bizonyítja, hogy a stratégia működik.

Tekintve, hogy ez az ügy támogatására, wellness programok, elég bizonytalan. De miután egy kicsit gondolkodni, rájöttem, hogy van két nyilvánvaló oka, hogy a iThrive program nem “dolgozott”.

1. Valószínűleg nem tartották, hogy az egészségügyi tevékenység után az osztályt végzett.

Mint írtam a darabot, Amikor a Régi Szokások Nehezen Halnak ki: A Tudomány, Hogy Egészséges, a probléma nem az, hogy motivált, hogy egészséges változás. A probléma az, hogy a változások a botot. Persze tettem leve tisztítja, lefogyott, de ki akar inni semmit, de zöldséglé az egész élet? Nemrég részt vett egy nyolc héten Éberség Alapú Stressz Csökkentése program, tapasztalt, mély személyi változások. De őszintén, ha nem az a tény, hogy van egy csapat a kutatók nyomon a biomarkerek olyan része az új dokumentációs projekt, amelyben csak egy évig minden nap, biztos vagyok benne, hogy lenne küzd, hogy megtalálja az idő, motiváció meditálni 45 percig minden nap.

2. Nincs egyetlen tanfolyam, program, vagy az osztály, hogy megoldja az egészségügyi problémák.2. Nincs egyetlen tanfolyam, program, vagy az osztály, hogy megoldja az egészségügyi problémák.

Én már megtanultam, hogy nincs értelme regisztrálsz nyolc héttel a stressz-csökkenti a tai chi-t, hogy megyek-e, hogy krónikusan kialvatlan, mert a munka-túlterhelés. Sem egy forradalmian új vegán étrend, hogy javítsa az egészségét, ha fogom cserélni, hús alacsony tápanyag erősen feldolgozott élelmiszer. Felhasználva a rendszeres olvasók, majd nézze meg, hogy a darab Ne keresd az EGYETLEN Dolog, Ami meg Fogja Gyógyítani ezen a ponton, mert kezdek úgy beszélni, mint egy megtört, amikor bang a héten-hétvégén el a bizonyítékokat, amelyek igazolják, hogy az, hogy a jó egészség megköveteli, hogy egy egész élet megközelítés. (Tudod, a fúró – alszol eleget, a rendszeres testmozgás, egészséges táplálkozás, élelmiszer, ILLETVE csökkenti a krónikus stressz…)

Mindez azt mondani, igen, wellness programok, és kezdeményezzen egészségesebb magatartás. De a tevékenységeket vállaljuk kell lenniük, valamint a fenntartható, ha azt akarjuk, hogy működjön. Érdekes, hogy egy új tanulmány a hatékony fogyás stratégiák bizonyította, hogy az emberek képesek voltak, hogy sikeresen tartani a súlyomat, nem követve egyetlen forradalmian új diéta, hanem tanítják, hogyan kell változtatni az étkezési szokások. Más szóval, megtanulták, hogyan kell fejleszteni kell az egészséges, fenntartható életre szokások.

 

Mostantól, ha én próbálom eldönteni, hogy ne iratkozzon fel, hogy egy mesés új wellness program, leszek kíváncsi, hogy ez egy “csak most”, vagy ha valami látom magam, hogy minden nap, életem végéig.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *